Защо бамбук?

Защо бамбук и Bambum?

През последните няколко години, бамбукът стана един от най-популярните материали в света за производството на дъски за рязане и други продукти за кухнята и дома. Бамбукът е любимец на домакините, както и на професионалните готвачи в световен мащаб, ето защо...

 

По-малко поддръжка:

За майсторите готвачи винаги е било важно подбирането на добри материали в кухнята, особено дъската за рязане. Класическите дъски за рязане са направени от плътна дървесина, като явор, орех, череша, както и от по-рехава, като дъб например. Проблемът с нормалната дървесина е задържане на вода, поради което изделията от дърво се нуждаят от по-сериозна обработка и поддръжка. Това се налага, за да се предпази матриалът от напукване и изкривяване. За тази цел се използват химични продукти, които от своя страна проникват в храната, а от там в организма. Влагата, също така, предразполага развитие на бактерии.

Ето защо бамбукът става все по-популярен през последните години, поради по-малките изисквания за поддръжка и обработка. Той не задържа вода и като резултат не се напуква и изкривява като нормалната дървесина. Както другите дървени изделия и тези от бамбук не е добре да се поставят в миялна машина и да се подлагат на висока температура, защото ще се унищожат по-бързо.

 

Здравословен и хигиеничен:

Дори най-здравата дървесина става на резки от ножа, което ще остави „джобове” за задържане на влага, парченца от храна и бактерии. От друга страна, бамбукът е достатъчно здрав, за да устои на нарязване и проникване на влагата. Без опасността от надраскване, бамбуковата дъска ще продължава да изглежда равна и гладка за дълго време. Поради устойчивостта си към поемане на влага, бамбуковите продукти имат по-малък шанс за разцепване от другите дървени изделия. Бамбукът, също така, издържа на петна, като тези от месо и наситените с цветове плодове и зеленчуци. Въпреки това, винаги се препоръчва хигиенично почистване на продуктите от бамбук чрез подходящи методи: хладка вода със сапун или веро. Ако искате още по-добра грижа, има био препарати от напълно естествени материали, които Bambum Ви предлага.

                                                                                                     

Бамбукът изглежда добре:

Много готвачи обичат природния вид на бамбука и модерната елегантност, която той излъчва. Благодарение на естествената си лекота и фина структура, бамбуковите продукти изпълват кухнята със стил и подчертават добрия вкус на домакинята. Поради своя естетичен вид, изделията от бамбук се  излагат на показ от кухненските дизайнери.

 

Зелен, възобновим и приятелски настроен към природата:

Правилно придобиван, бамбукът е бързо възобновяем ресурс. Повечето хора не знаят, че той е трева, а не дърво, което обяснява защо е едно от най-бързо растящите растения на земята. Бамбукът се възстановява от само себе си изключително бързо, дори след изсичане на надземната част. Тревистото растение увеличава биомасата си с 10-30% годишно, за разлика от повечето дървесни видове, които нарастват с 3 до 5% на година. Това е много важен факт, който има екологично значение за природата. Използването на бамбук вместо друга дървесина би ограничило в голяма степен изсичането на горски площи.

Бамбуковите гори отделят с до 35% повече кислород в сравнение с идентичен масив от други дървета. За разлика от дървесните видове, бамбукът не задържа бактерии, което позволява обработването му да се извършва само с естесвени масла, без сериозна химична намеса. Бамбукът е хипоалергенен материал и не предизвиква кожни реакции.

 

Продуктите на BAMBUM са:

 

    - ЕКОЛОГИЧНИ

    - АНТИБАКТЕРИАЛНИ

    - ХИГИЕНИЧНИ

    - ОТ ЕСТЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ

    - ИЗДРЪЖЛИВИ

    - СТИЛНИ

    - ЗА ДОБРИ ДОМАКИНИ

 

И още...

Бамбукът е стилен, здрав и лек материал, което му позволява да бъде отличен помощник на добрата домакиня.
Бамбуковите изделия създават приятно чувство за лекота, естественост и комфорт при тяхното използване.
Бамбукът е един от емблематичните символи на Далечния Изток за ЗДРАВЕ, ДЪЛГОЛЕТИЕ, ИЗДРЪЖЛИВОСТ, ЖИЗНЕНОСТ и ДУХОВНА СИЛА.